رفتن به محتوای اصلی
x

نویسنده: هریت بیچراستو
مترجم:  منیر جزنی 
ناشر: انتشارات امیرکبیر

داستان عمو تم یک ریال اجتماعی است که قهرمانان آن در دنیای واقعی زندگی می‌کنند و به دور از دنیای اوهام و تخیل هستند و شاید اصلی‌ترین دلیل این که خوانندگان این کتاب در آمریکا بر سرنوشت قهرمانان داستان اشک می‎ریختند و سرانجام منجر به قیام بر علیه برده‌داری شد نیز واقعی بودن تم و درون مایه کلبه عمو تام است. اصلی ترین تم و درون مایه‌ی رمان کلبه ی عمو تم مخالفت با برده‌داری و استثمار سیاهان است که در سرتاسر داستان این تم بعنوان تم اصلی در کنار تم های فرعی دیگر نظیر حمایت از مسیحیت- دفاع از آزادی جاری و ساری است.

اگر بخواهیم به چند نقطه بحران در طول داستان اشاره کنیم اصلی ترین نقاط بحران داستان که خواننده را نیز دچار بحران روحی و تاثیر عاطفی شدید می‌کند می‌توانیم به جدایی عمو تم از خانواده اش و فروخته شدن او به هالی و پس از آن مرگ آیدا دختر آقای سن کلار که تنها دلخوشی عمو تم در نزد ارباب جدید بود اشاره کنیم. آخرین نقطه بحران داستان که منجر به پایان داستان می گردد مرگ آقای سن کلار و فروخته شدن عمو تم به اربابی خشن و بد ذات به نام لگری است.

در داستان کلبه عمو تام قریب به پنجاه شخصیت وجود دارد که خانم هریت بیچر استو با مهارتی کم نظیر به توصیفات ویژگی‌های ظاهری و اخلاقی آنها پرداخته است. شخصیت‌ها و قهرمانان داستان کلبه‌ی عمو تم گوناگون و دارای عقاید مختلف و از هر دو نژاد سیاه و سفید هستند. قهرمان اصلی داستان عمو تم است که غلامی نجیب- متواضع و با گذشت اما در عین حال مصمم و ثابت قدم و گریزان از خیانت و دورویی است. همسرش عمه کلویه نیز مانند شوهرش فداکار است و پاکدامن- طباخ خوبی است و اربابان خویش را ارج می‌نهد.

قسمت هایی از کتاب عمو تم

  • بله، پدر اینها هستند که مرا آزار می‌دهند! چطور می‌خواهی سعادتمند زندگی کنم؟ نه دردی داشته باشم و نه رنجی! و حتی یک داستان غم‌انگیز را نشنوم! در حالی که همه دور و برم مردم بیچاره‌ای هستند که در سرتا سر زندگی جز درد و رنج چیزی ندارند. این به نظر من خودخواهی است! باید که من با این دردها آشنا شوم. باید شریک و همدرد این ستم کشان شوم. ببین پدر این چیزها در قلب من اثر می‌کند و تا اعماق آن را می‌سوزاند. اینها ما را به فکر وامی‌دارند! پاپا راستی وسیله‌ای نیست که بتوان به همه بردگان آزادی را باز داد؟

 

برگرفته از سایت http://piuc.ir

 

تحت نظارت وف ایرانی